Je wollen trui mooi in de was
/
/
Je wollen trui mooi in de was

Je wollen trui mooi in de was

Veel mensen vermijden het om een echte wollen trui te kopen. Ze vinden het erg mooi, maar zijn bang om het te wassen. Dit hoeft helemaal niet. Een wollen trui kan prima in de wasmachine, als je maar goed naar de spelregels kijkt.

Sorteer je was

Zorg dat je de wollen trui alleen met andere kledingstukken van wol wast. Stop er geen spijkerbroeken met ritsen bij. Ander materiaal kan ervoor zorgen dat je trui gaat pillen. Leg je wollen trui weg totdat je andere wollen kleding aan een wasbeurt toe is of was je trui apart.

Let op de temperatuur

De temperatuur van je wolwas is erg belangrijk. Vaak wordt er gedacht dat een wollen trui alleen met de hand gewassen mag worden. Dit is niet waar. De temperatuur van het water dat je gebruikt om met de hand te wassen is meestal te warm.

De maximale temperatuur voor je wolwas is 30 graden. Dit voelt aan als koud terwijl je met de hand meestal handwarm neemt. Voor wol is dit al te heet. De meeste wasmachines hebben een speciaal wolprogramma. Deze is niet voor niks toegevoegd, gebruik hem dan ook!

Heeft je wasmachine geen wolprogramma, let er dan op dat je temperatuur op maximaal 30 graden staat. Het toerental om te centrifugeren kun je het beste op 600 toeren zetten. Bij een te hoog toerental is de kans groot dat je trui krimpt.

Gebruik het juiste wasmiddel

Gewoon wasmiddel is te agressief voor je wolwas. Een speciaal wolwasmiddel geeft meer schuim waardoor de kledingstukken minder tegen elkaar wrijven en er zit geen bleek in. Bleek is schadelijk voor wol. De vezels gaan ervan kapot.

Gebruik geen wasverzachter voor je wollen trui. Wasverzachter is schadelijk voor wol en laat een laagje achter op je trui. De comfortabele eigenschappen van wol verdwijnen hierdoor

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.