De geschiedenis van de boxershort
/
/
De geschiedenis van de boxershort

De geschiedenis van de boxershort

De Boxershort wordt dagelijks gedragen. Tot de jaren negentig bestond deze nog niet zoals we die nu kennen. Ze zijn aansluitend en hebben een elastieken band. De allereerste mannen onderbroek was dan ook de favoriete slip.

Wat voor eerste onderbroeken waren er

Ongeveer vijfduizend jaar geleden waren er heren die zich de onderbroeken experts noemden. Deze heren droegen toen een lendendoek, het lapje wat Tarzan droeg. Daarna zijn er nog een aantal andere soorten onderbroeken geweest zodat het mannelijk geslacht netjes weggestopt zat. Dit waren lange broeken met een flap tot en met het onesie-achtige ondergoed pakken. De boxershort duurde nog even voor het kwam.

De ondergoed fabrikanten gingen zich begin twintigste eeuw onderscheiden waardoor ze ook een boost kregen. In 1935 kwam de Jockey, dit was een strakke onderbroek met een hoge taille en een omgekeerde Y-gulp. Dit is tegenwoordig de heren slip en in die tijd een groot succes.

De eerste boxershort

In de tweede wereldoorlog werd er door de Amerikaanse infanteristen de zelfgemaakte korte short gedragen. In de VS was deze in de jaren twintig al bekend. In 1949 heeft de Duitse firma Schiesser de eerst gekopieerde boxershort op de markt gebracht. Daar was wel toekomst in en is de wijde boxer ontstaan. De decennia ’daarna wisselden de slip en de boxer elkaar af. Dit was het hipste ondergoed van die momenten. De boxers waren lekker Basic.

Ondergoed begon onder mode te worden

Sinds de jaren vijftig werd er geprobeerd om met materialen, kleuren, prints en teksten van alles geprobeerd. De boxers waren niet alleen meer sinds die tijd simpel en functioneel, maar het werd ook fashion. In de jaren tachtig kregen de boxers zelfs een seksueel tintje. Sinds de jaren negentig werd de boxer zelfs als support en steun  gezien.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.